Mijn verhaal

Mijn naam is Ronald van Praag en ik woon in Amstelveen samen met mijn vrouw Brigitte en mijn dochter Nikki. Sport is de rode draad door mijn leven, ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn. Ik loop een aantal keer per week hard en daarnaast fiets ik regelmatig. Minimaal één keer per week maak ik een tocht over de Veluwe op mijn gravelbike. De dag begin ik het liefst met een wandeling met onze Borderterriër Billy. Ik ben heel graag buiten. Je begrijpt dat ik mijn coachgesprekken daarom ook graag in de buitenlucht doe. Het is ontspannend en er zijn weinig barrières om tot een waardevol gesprek te komen.

In mijn werkzame leven heb ik functies gehad in het bedrijfsleven waar altijd coaching in verweven zat. Zoals teamleider, projectleider en Agile coach. Als coach ben ik tien jaar werkzaam geweest voor de ING.  Naast team coaching heb ik ook veel mensen individueel mogen coachen.

Ik heb me via intensieve opleidingen als coach verder professioneel ontwikkeld. Ik ben HBO Professional coach, HBO Vitaliteitscoach, HBO Voedingsdeskundige en ACT* coach. Daarnaast heb ik opleiding Psychosociale Basiskennis gevolgd en ben hierdoor CPION geaccrediteerd.

Als bevlogen coach weet ik vaak de juiste snaar bij mensen te raken om hun prestaties en kwaliteit van leven te verbeteren. Ik zorg ervoor dat ik me voortdurend ontwikkel; door mijn kennis van het vakgebied op peil te houden, door trainingen te volgen, en intervisie met andere coaches.

Als het over stress en burn-out gaat, dan spreek ik uit eigen ervaring. In het verleden is het mij twee keer overkomen. Na de eerste keer ben ik weer verdergegaan als vanouds, dat bleek niet de juiste weg. Ik ben het toen anders gaan aanpakken omdat ik geen goede keuzes maakte. Uiteindelijk heeft mij dit veel gebracht. Deze ervaring neem ik mee als ik coach, en dat is een grote meerwaarde gebleken.

*ACT= Acceptance and Commitment Therapy

Ervaringsdeskundige Stress en burn-out